top of page
stress, moe, burnout, massage rottedam, pranic healing, reading, coaching, engelenreading

Stoel Yoga

Er zijn veel manieren om aan je conditie te werken. Op je werk, als senior in een tehuis of op een evenement is dat wat lastiger. Daarom is stoelyoga zo fijn! Stoelyoga is laagdrempelig en heeft een positief effect op lichaam en geest. Yoga maakt spieren en gewrichten soepeler, bevordert de motoriek en de concentratie, en neemt spanningen weg. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om yoga op de mat te beoefenen, denk aan beperkingen. Op de werkvloer is het ook lastig de mat uit te rollen. Of denk aan senioren in tehuizen. Stoelyoga is dan ideaal: gewoon yoga op een stoel. Het is door iedereen te beoefenen, overal en altijd. En al zijn de bewegingen maar klein, de positieve effecten zijn groot. Stoel yoga is laagdrempelig: deelname in werkkleding, gewone kleding, geen fitheid vereist, iedereen kan meedoen. Dat is de kracht van stoelyoga.

Wat is stoelyoga?

Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel.

Dat kan op een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel, het maakt niet uit!

Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Een yogales is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren.

 

Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en leer je creatief om te gaan met eventuele beperkingen. Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden: al zijn de bewegingen nog zo klein, je lichamelijke en geestelijke gezondheid zal vooruit gaan bij regelmatige beoefening. 

Hoe ziet een stoelyoga les eruit?

Een stoelyogales bestaat meestal uit ontspanning- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie.

 

      Sensibalance biedt 3 vormen van stoel yoga aan: 

  • Business :  Specifiek voor werknemers (met een zittend beroep)

       

  • Senioren:  Lessen voor ouderen (wooncomplexen voor 55+ etc.)

  • Evenementen: Rekken en strekken om te ontspannen en energie op te doen.

 

Stoel yoga is als losse workshop af te nemen of in traject vorm.

 

* Maximaal 15 deelnemers.

* Duur: 20, 40 of 60 minuten

 

 

 

bottom of page