top of page

BLOG POST

Gewoon moe of heel erg moe?


Moe of heel erg moe? Ik heb nog nooit iemand gezien die altijd maar kon blijven doorhollen. Ik kom ze wel tegen, de sterke vrouwen die onderweg hard hollend roepen dat het lekker gaat en prima en geen vuiltje aan de lucht en en en.....Waarom zie ik dan die donkere kringen onder hun ogen, de eerste lijntjes in het gezicht van stress, spanning, de doffe blik in hun ogen en onrust want ze moeten door. Is dat moeheid? Niet willen toegeven dat het even niet lekker loopt. Dat ze zich zorgen maken om hun bedrijf/praktijk/werk, gezin, relatie? Onzekerheid of dat inkomen en die klanten er wel komen? En hoe.

Mijn ervaring is dat als je niet lekker in je vel zit (om welke reden dan ook) je dat echt uitstraalt op je omgeving. Ook ik heb zo'n periode gehad. Ging maar door en dacht dat ik 'goed' bezig was. Wilde het niet laten zien, weten. Kop in het zand dus. En ja toen begon die bekende spiraal. Naar beneden. En het is bekend dat wanneer je dat niet stopt, het harder en harder gaat. Ik trok aan de bel en daarna draaide alles om. Energie voor tien, inspiratie en daarom allemaal weer leuke dingen op mijn pad. Ik heb daarbij hulp gezocht. Is dat zwak? Voor mij niet, ik vind het moedig. Het bracht me waar ik wil zijn en verder. Massages, healing, creatief zijn, stapje terug, goede gesprekken voor inzicht en vooral durven kijken naar mezelf. Waar zitten mijn knelpunten, angst, onzekerheid. Tegenwoordig ga ik vol energie het weekend in en o wat heb ik dat gemist.

Stress, moeheid en weinig energie voel je op den duur in je lichaam en in je hoofd. Je wordt sneller ziek en je concentratie gaat achteruit. Dit zijn nog maar 2 verschijnselen. Luister goed naar je lichaam en voel wat het nodig heeft.

Wat doe jij om in de flow te komen of te blijven. En durf jij hulp te vragen?


bottom of page