BLOG POST

Mijn operatie -Een filosofisch deelmomentje

Ik zit op mijn balkon en kijk uit over die grote blauwe plas. De oceaan. En voel ruimte en vrijheid. Tranen komen spontaan op en stromen langs mijn wangen. Emoties van de afgelopen weken. Het moet eruit. Ik denk aan de afgelopen maanden, het afgelopen jaar en vervolgens jaren en het leven. Mijn Leven. Hoe ik daarin sta en stond. Mijn tijd hier in Puerto Rico om te herstellen brengt me nog meer naar mijn gevoel, inzichten, helderheid. En ik duik daarnaast diep mijn denkwereld in. Tijd genoeg nu. Ik zoek de rode draad van alles, mijn verhaal. Wat ik zie is dat het leven mij heel veel pakketjes heeft gegeven. Mooie en minder mooie. Die mij in emoties trokken om vervolgens daar hele verhalen omheen te bouwen. De kern van 'waarom' al deze ervaringen zag ik niet. Ik bleef aan de oppervlakte hangen om te overleven en door te gaan. Voelen, daar stond ik ver vanaf. Voor anderen voelen, dat lukte heel goed. Nu ik elke dag over de oceaan staar voel ik meer en meer waar het om gaat. Mijn rode draad was mij telkens weer door ervaringen te laten beseffen dat ik goed voor mezelf moet zorgen, steeds voelen: wat wil ik, word ik hier blij van? Wil ik dit? Word ik nog blij van bepaalde mensen om mij heen? Ik begon steeds beter mijn antwoorden en valkuilen te kennen en vooral te voelen. Door het handelen daarnaar kwam en komt er ruimte in mij. En rust. En blijdschap. Ik kan daar nu snel daar naar toe om negatieve pakketjes en gevoelens om te draaien. Ze mogen er zijn maar het is niet wie ik ben. Voor mij is het nu, onstpannen, onbevangen zijn en open. Dat gaat verder dan voelen alleen. Ik ben weer aangesloten op Mezelf.. De natuur, de stilte, het alleen zijn, de zee en de weerselementen die ik hier vanaf mijn balkon zie, hebben daaraan meegeholpen. Ik zag regen, storm, onweer, een donkere nacht, zonsopgang, kalme zee, blauwe zee, witte golven, woeste donkere golven. De energie voelde ik. Beweging en toch steeds terug naar stabiliteit. Tranen stromen over mijn wangen. Ik proef zout. Ik hoor de oceaan grinniken in de wind.