top of page

BLOG POST

Ik ben het zo zat!


Ik ben het zo zat! Denk jij dat wel eens? Altijd maar hollen en rennen om het iedereen naar de zin te maken. En ja, we weten het: we doen het allemaal zelf... Maar toch. Daarnaast werk je hard en met passie want jij zet je graag in voor anderen omdat je een missie hebt of om je leven leuker te maken met je verdiende geld. Daar is energie voor nodig. Voor alles heb je energie nodig. Dat is een open deur, nietwaar? Het is alleen de kunst om je energieniveau op peil te houden. Ongemerkt gaan we door en voelen we niet hoe de batterij leegraakt. En dan voel je op een dag: ik ben het zo zat! Ik voel me moe en leeg. Genoeg energie hebben is de basis van lekker leven en je lekker voelen. Wanneer je batterij leeg is, kom je in een sombere laag en gedachten. Je weerstand zakt in en je wordt moe. Er komt weinig uit je handen of met tegenzin. Energie is nodig om je goed te voelen. Alles wordt lichter. Je zelfvertrouwen groeit, er komt structuur in je leven, en je pakt dingen weer aan. Je hebt weer genoeg energie om te ondernemen, met je gezin er op uit te gaan en vrienden te ontmoeten. Er komen weer frisse ideeen. Daarbij straalt je energie uit op je omgeving. Je stimuleert anderen daarmee die dat goed kunnen gebruiken.

Psychologische oorzaken van vermoeidheid

Psychische vermoeidheid komt vaker voor dan vermoeidheid door een lichamelijk probleem. Zo kunnen angst en zorgen als gevolg van werk, weinig zelfvertrouwen of geldzorgen slapeloosheid veroorzaken en dus sta je moe op. Een laag energieniveau is het gevolg.

Het dagelijks leven zorgt voor spanning en vermoeidheid. Ja, ook positieve gebeurtenissen zoals verhuizen, trouwen, kinderen krijgen. En een emotionele schok door rouw, slecht nieuws, ontslag of een relatiebreuk.

Vermoeidheid en energieverlies wordt ook veroorzaakt door een (verkeerde) levensstijl, zoals overmatig alcoholgebruik, of slechte voeding. Als je alcohol drinkt in de avond, word je midden in de nacht wakker en slaap je minder diep.

Energie stimuleren

Stress, zorgen, een volle agenda, dat vraagt veel energie van je. Je kunt zelf iets aan je energieniveau doen als het nog te overzien is en je genoeg energie daarvoor hebt. Probeer om (kleine) ontspannende activiteiten op de dag in te plannen. Even wandelen, muziek luisteren, sporten, lezen, in bad gaan en vrienden opzoeken, met aandacht die lekker lunch eten. En drink veel water. Dat is zo belangrijk. Ik ga altijd een flinke wandeling maken, zo maak ik mijn hoofd leeg. Ik heb overigens een interessant onderzoek over wat wandelen met je doet. Zelfs ziekenhuizen zetten het tegenwoordig in. Je kunt HIER het onderzoek bij me opvragen, als je interesse hebt. Ik raad het je aan!

PS: Wil jij ontdekken wat je nodig hebt om weer in je energie te komen mail me dan voor een gratis High Energy sessie en laten we sparren.


bottom of page