top of page

BLOG POST

Keelchakra. Spreek je meer uit.


Bekend als de vijfde chakra of de keelchakra (vishudda of vishuddi) is het centrum die onze spraak en creatieve expressie in de wereld beheerst. De balans zal bepalen hoe eerlijk we zijn, hoe goed we ons kunnen uitdrukken bij mensen rondom. Het is door deze chakra dat we spreken.

We ontdekken dat onze keuzes, om het even hoe klein of onbelangrijk ze ook kunnen zijn, gevolgen hebben. De keelchakra bevindt zich aan de basis van de keel, in de V die is gevormd in het centrum van het sleutelbeen.

Bekend als het centrum van de zuivering, dit is waar energie wordt getransformeerd in onze manifestaties in de fysieke wereld. Afhangend van hoe zuiver of vertroebeld deze chakra is, zal onze successen en mislukking in het leven bepalen.

Gevoelens van schuld zullen makkelijk de keelchakra blokkeren. Dus is het belangrijk dat we onze innerlijke waarheid spreken.

Wanneer we door anderen geïrriteerd worden, en reageren op de irritatie kan ervoor zorgen dat al onze chakra’s uit balans raken. We moeten de manier waarop we mensen bekijken veranderen. Concentreren op hun positieve aspecten, in plaats van de negatieve, of wat er verkeerd is met hen. We moeten leren om mensen te appreciëren voor wat ze brengen naar onze realiteit, in plaats van wat ze mankeren of verkeerd doen.

Wanneer is de keelchakra in balans?

Wanneer de keelchakra in balans is zal je geen problemen hebben om jezelf uit te drukken in de wereld. Je zal creatief zijn, behulpzaam, en goed in het advies geven aan mensen.

Je weet wat je wilt in het leven en je bent niet bang om dat te vragen. En wat je vraagt komt meestal naar je toe, zonder er echt veel moeite voor te doen. Je bent niet bang om je zwakheid uit te drukken en mensen respecteren je voor dat. Je bent volledig vrij wanneer je de waarheid kan spreken.

Wanneer is de keelchakra overactief?

Wanneer de keelchakra overactief is, dan ben je vaak zeer critisch tegen anderen en hoe ze presteren in het leven. Je kan verbaal zeer beledigend zijn tegenover anderen rondom jou. Je hebt moeite met het aanvaarden van commentaar van anderen wanneer je iets zegt in bepaalde situaties. Het is jouw weg of geen weg.

Wanneer is de keelchakra niet actief genoeg?

Wanneer de keelchakra niet actief genoeg is, zal je onmogelijk jezelf kunnen uitdrukken en zult vaak verkeerd begrepen worden door anderen. Ook zal je vaak verkeerd geïnterpreteerd worden. Je kan worden gezien als onbetrouwbaar door sommigen.

De waarheid vertellen en eerlijk zijn met jezelf is iets waar je waarschijnlijk een probleem mee hebt. Gemengde boodschappen geven is iets waar je waarschijnlijk door in de problemen bent gekomen.

Tot het moment dat je balans gevonden hebt in de keelchakra zal je leven blijven lopen zoals het nu loopt. En niets zal werken zoals jij het wilt.

Fysieke symptomen van een keelchakra niet in balans
  • Alcohol of drugsverslaving

  • Pijnlijke keel

  • Problemen met de kaak

  • Oorontsteking

  • Pijnlijke armen of schouders

  • Amdandelontsteking

  • Tandproblemen

  • Infectie aan de sinus

  • Problemen met de schildklier

  • Lijster

De keelchakra openen

Er zijn verschillende manieren om de keelchakra in balans te brengen en te kunnen de keelchakra openen. Onderaan geven we enkele methodes die daarbij zullen helpen.

Positieve bevestiging

Ik spreek vrij en met zelfvertrouwen. Het is veilig voor mij om mijn gevoelens uit te drukken en het leven te creëren hoe ik dat wilt. Alles wat ik doe is een uitdrukking van liefde.

Zingen

Zingen is uitstekend om de 5e chakra te openen. Je zingt met de mond en de keel. Om die reden is het één van de beste manieren om de vijfde chakra te helen.

Yoga

De nek rollen is een yoga oefening die heel goed kan helpen tegen hoofdpijn. Ook kan dit echter heel goed helpen om de keelchakra terug open te krijgen en op die manier te helen.

Spreek de waarheid met liefde

Probeer een scherpe tong te vermijden. Wanneer je iemand kwetst kan je dan met schuldgevoelens blijven zitten. Door toch de waarheid te zeggen en daarbij geen mensen te kwetsen kan je een grote vooruitgang boeken. Al is dat voor veel mensen een moeilijke opgave.

Kleur van de keelchakra

De kleur van de vijfde chakra is blauw. Door buiten te zitten onder de blauwe hemel met de zon die naar beneden schijnt, is een begin om de 5e chakra te helen.

Kaarsen in de blauwe kleur kunnen ook helpen. Visualiseren dat je omringd wordt met een blauw licht zal voordelig zijn voor de 5e chakra. Het is de kleur van de waarheid, loyaliteit en wijsheid.

Juwelen dragen die de kleur blauw bevatten zijn een fantastische hulp voor de 5e chakra. Dat kan een armband, een halsketting of een ketting aan de enkel zijn.

Massage

Wanneer je een nek of schouder massage hebt gehad, voel je altijd beter en ontspannen. Dat kan helpen spanningen te verlichten.

Bron: Alchobata.eu


bottom of page