top of page

BLOG POST

Lekker in je vel? Hoe doe ik dat?


Lekker in je vel zitten en/of emotioneel in balans komen is makkelijker dan je denkt. Het begint bij goed voor jezelf te zorgen en vooral veel van jezelf houden.

We geven vaak om anderen. We hebben een mening of gevoel wanneer er iets ernstigs een ander overkomt. We vinden dat erg en verdrietig, we leven mee en als het kan zullen we helpen. We kijken 'zacht' naar de ander. Denk bijvoorbeeld aan een ramp en/of ziektes.

Maar in hoeverre kijk jij 'zacht' naar jezelf? Ga je altijd maar door? Ben je hard voor jezelf, accepteer jij jezelf helemaal? Lekker in je vel zitten bereik je oa. door 'zacht' naar jezelf te kijken en te handelen. Jezelf accepteren, alle kanten mogen er zijn, ja ook die donkere kant. Wat niet betekent dat je de donkere kant ook echt moet uitvoeren. Maar accepteren dat die er is vermindert je schuldgevoel hierover. Wanneer je niet lekker in je vel zit om welke reden dan ook (onzeker, oordelen over jezelf) dan schiet je in de stressmodus, zo werkt de natuur. Je voelt je onveilig met alle gevolgen en het gevaar in in een negatieve spiraal te komen.

Hoe doorbreek je dat?

Door 'Zacht' zijn naar jezelf. Dat betekent zorgen voor jezelf. Op tijd lekker je rust nemen, mediteren, de natuur in voor een wandeling, een massage nemen, je lichaam goed verzorgen en verwennen. Maar ook durven voelen, kijk ernaar en laat het er zijn. Uitspreken wat je voelt. Neem je ruimte in, want dat mag, nee.... moet. Wat anderen er ook van zeggen.


bottom of page