BLOG POST

Heb jij een Hartsverbinding met jezelf?


Voor veel mensen is dat een lastige vraag. Hoe voelt dat? Een hartsverbinding hebben. Wat brengt het je? En wat als je geen hartsverbinding hebt, wat zijn dan de gevolgen.

Wat is eigenlijk een hartsverbinding, hoe krijg je dat?

Je leest het al. Als je hier bewust bij stil staat roept het nogal wat vragen op.

Zelf heb ik een tijd geworsteld met mijn hartsverbinding. Door een aantal 'klappen' in het leven werd ik onzeker, angstig en moe. Ik trok mijzelf terug en werd passief. Ik voelde mij erg down en dacht dat alles aan mij lag. Niets stroomde en liep zoals ik het graag wilde. Zo sudderde ik lekker rond in mijn eigen donkere gevoel en de neerwaartse spiraal was een feit.

Ik onderzocht in die tijd hoe ik dit negatieve gevoel kon ombuigen. Van nature ben ik nl. positief en opgewekt, ik voel altijd wel blijdschap en dankbaarheid. Oke, de klappen haalden mij uit mijn evenwicht, logisch. Daarom ging ik voelen wat er nu precies gebeurde, waarom ik niet in mijn kracht weer kwam. Ik werd mij bewust ervan dat ik mijn hart niet meer voelde, de verbinding was weg. Het was koud, leeg, donker. Ik had het antwoord op mijn vraag!

Ik besloot om terug te gaan naar mijn hart en wilde de verbinding hertellen. Dit deed ik door aan mijn hart te denken en bewust te voelen. Ik dacht aan mijn hart, voelde mijn hart, visualiseerde mijn hart als licht, liefdevol en liet ook veel dankbaarheid en liefde binnenstromen. Liefde aan mijzelf en voor mijzelf dus. Dit was het moment waarop ik weer begon te stromen. Dagelijks sta ik stil om elke keer te kiezen voor de liefde, liefde voor mijzelf in mijn hart. Want het is niet zo dat na een keer je voor de rest van je leven klaar bent. Het is er altijd maar soms zijn we het even kwijt en is het goed je de verbinding te herinneren. Jouw hartsverbinding.

Wat is nu een hartsverbinding?

Hartsverbinding met jezelf is accepteren wie je bent en wat je bent. Houden van jezelf zoals alleen jij dat kan. In goede en slechte tijden vertrouwen hebben in jezelf en stabiel zijn zonder oordeel en zonder angst. Daardoor verhoogt je trilling en een hoge trilling trekt positieve mensen, gedachten en situaties aan. Dit is een 'levens'proces die met vallen en opstaan gepaard gaat. Steeds kom je een stukje verder.

Wat brengt het je?

In verbinding zijn met je hart geeft zelfvertrouwen en rust. Jij volgt je eigen pad en keuzes. Die ander laat je in zijn of haar waarde. Je respecteert de mening van een ander. Er is geen weerstand. Jij luistert en kijkt in alle rust naar dat wat zich voordoet. Negatieve ervaringen (leermomenten) accepteer je, je hebt er geen oordeel over, het mag er zijn. Het haalt je niet (lang) uit je evenwicht want jij weet wie je bent. Je pijn zet je om in wijsheid.

Hoe voel jij je zonder hartsverbinding?

Zonder hartsverbinding ben je in weerstand. Zoals een puber. Alles zie je als kritiek of trek je persoonlijk aan. Je wilt meningen weerleggen, anderen overtuigen, je accepteert niet dat ieder zijn eigen mening heeft. Er zijn negatieve emoties over jezelf, boosheid, onzekerheid. Negatieve overtuigingen spelen op en beinvloeden je handelen en de kijk op jezelf. Je kunt je daar de gevolgen vast wel bij voorstellen.

Tips om de verbinding te helen

1. Loslaten

Voel waar je emoties in je lichaam vastzitten. Zijn je spieren gespannen en waar. Heb je hoofdpijn, ben je misselijk, heb je een brok in je keel, zijn je kaken strak, ben je moe, heb je huiduitslag? Er zijn veel signalen die je lichaam geven. Ga met je aandacht er heen en visualiseer dat je dit loslaat. Ook ademhalingsoefeningen en vergevingsmeditaties helpen hierbij. Een mooie meditatie heb ik voor je hieronder gezet.

https://www.youtube.com/watch?v=KpyRAwoEme0

2. Visionboard

Maak een visionboard. Zet een groot hart in het midden en plak jezelf in het midden op dit hart. Zet in het hart je naam met geboortedatum en zet daar om heen je kwaliteiten en alles wat je blij maakt. Voeg veel symbolen toe van licht en liefde. Trek lijnen van al die mooie dingen naar dit hart toe, verbind het dus met elkaar. Teken, plak, scheur, wees creatief. Zet het op een plek waar je hem dagelijks kan zien. Visualiseer vervolgens dagelijks alle mooie dingen die op je visionboard staan in je hart met een gevoel van dankbaarheid om wie jij bent.

Wil je meer tips en inspiratie, meld je dan aan voor de SensiBalance tips. Je ontvangt als kado meteen het E-rapport: Het geheim achter spanning en de laatste tips.

#hartsverbinding #meditatie #massage #healing #persoonlijkeontwikkeling #hooggevoeligheidvoorvrouwen

 VRAAG ME WAT JE WILT!

HIER KOM JIJ MIJ TEGEN

  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Algemene voorwaarden 

               

​© 2016 SensiBalance  | Ann Kooijman