BLOG POST

Door de ogen van de Bron


Vandaag in een flits keek ik door de ogen van de bron naar mijzelf.

Ik weet diep van binnen dat dit een natuurlijke kijk is. Wij zijn tenslotte een mooi bewustzijn (ziel) in een fysiek lichaam). Daar willen wij met zijn allen naar terug. De basis van het Zijn. De liefde voor onszelf en anderen voelen en uitstralen. Een voorbeeld zijn van positiviteit, leren over onszelf met (zelf)liefde en grote eigenwaarde.

Een natuurlijke kijk en gevoel dus, puur recht vanuit het hart. Toch was ik verrast. Het moment waarop mij dit overkwam was verre van spiritueel of sfeervol. Op deze regenachtige zondagochtend reed ik terug van een rondje hardlopen in de Broekpolder. Nat en koud maar wel vol energie :-) En opeens klopte alles, IK klopte. Een blij gevoel overviel mij. Een dankbaar gevoel. Nieuwe inzichten vielen naar binnen.

Ook ik ken de 'hardheid' die het leven brengt. Ook ik was te lang afhankelijk van anderen voor mijn gevoel, blijheid en acties ja zelfs eigenwaarde. Door de jaren heen heb ik inmiddels ingezien dat ikzelf verantwoordelijk ben voor hoe ik me voel en weet nu de krachtige tools hiervoor.

Dit was dus zo'n moment waarop ik me een voelde met mezelf en door de ogen van de bron kon zien en voelen waar het omgaat. Ik was de bron en ook weer niet. Zo binnen, zo buiten. Ik moest dit even 'na'voelen. Wat gebeurt hier? Ik besefte weer dat ik niet mijn 'best' hoef te doen. Ik ben al oke. Ik besefte dat genieten van mijn bewustzijn in dit fysieke lichaam een kado is wat ik aan mijzelf kan geven. Doen wat mijn hart zegt. Mij niet laten opjagen door alles en iedereen maar gewoon mijn eigen pad volgen, eigen tempo, eigen blijdschap. Leren, vallen en weer opstaan maar wel met kracht, mijn kracht!

Hoe vaak laten wij onszelf afleiden. Nog steeds. Ondanks alle workshops, retraites, boeken, spirituele groepen blijft het lastig bij onszelf te blijven en blij te zijn met wie je bent! Vaak denk ik daarover na. Wat dat toch is. Waarom vinden wij het zo belangrijk wat anderen vinden. Moeten we erbij horen. Ja ook ik ken dit. Door kritisch te zijn naar mezelf, veel waarom vragen te stellen, veel te voelen wat klopt en wat wel en niet bij mij past ben ik op punt gekomen dat ik mijn hart (weer) voel. Mijn hart klopt voor mij en vanuit daar kan ik je laten voelen hoe het is als jouw hart klopt voor jou met heel veel liefde.

Door de ogen van bron heb ik mijzelf gezien. En het is goed.