BLOG POST

Jouw lichtje


Bij onze aankomst tijdens de geboorte hebben we een lichtje meegekregen. Een stukje licht afgesplitst van het hele grote licht, de bron, god. Hoe we het ook noemen. Een lichtje om jezelf bij te kunnen schijnen en te zien hoe je eigen pad loopt en waar je naar toe wilt. En te herinneren dat we bij dat licht horen, er een deel van zijn.

Dat licht is groot, zeker in het begin. Meestal verzwakt het licht door gedachten, patronen en verwachtingen van anderen. We kijken graag naar het licht van anderen omdat we dat mooier vinden, helderder, beter. Ons eigen lichtje dooft tot waakvlam. Het vuur is weg en we volgen anderen hun licht en daarmee hun pad. We zien niet meer waar we zelf naartoe willen lopen in het leven, wat wij zelf willen.

Kijk maar weer naar binnen en zoek je eigen lichtje en volg dat. Om later als dit licht weer groot en sterk is meer uit te stralen zodat jij kunt zien waar jouw pad heenloopt.