BLOG POST

Ze is moe zegt ze


Ik kwam haar tegen: Een vermoeide vrouw, ik schatte haar tussen 40-45 jaar. Ze is creatief, snel, slim. Ze heeft een drukke baan zei ze. Veel hooi op haar vork. Ze vertelde dat het niet meer lukt allemaal, uit haar energie en kracht is. Ze heeft het gevoel dat ze er niet toe doet. In piekeren is ze een expert geworden, ligt wakker van zichzelf waarom ze zich zo voelt. Bij vrienden en collega's ziet ze succes, blijdschap omzet, zelfvertrouwen. Of is dat maar schijn vraagt ze mij. Ik doe alsof het allemaal goed gaat hoor. Maar weet je, zegt ze, de binnenkant klopt niet meer bij mijn buitenkant. Mijn kijk op dingen verandert. Of misschien had ik altijd al deze kijk maar door verwachtingen van anderen ergens aan de kant van de weg laten staan. Nee ik zit niet lekker in mijn vel. Met veel aandacht en liefde zei ik haar dat ze op mij niet authentiek over kwam. Of ze dat herkent? Au, dat deed zeer. Het bleef even stil. Ja, dat is het. Ik voel mijn hart een sprongetje maken hoor ik haar zeggen. Kijk, dat is de kern. Wanneer je niet leeft vanuit je authentieke jij, voelen mensen dat, dat straal je uit, je speelt een rol en hebben geen vertrouwen in wat je doet. Met als gevolg minder werk, vrienden, veel zit tegen en je gezondheid lijdt eronder omdat slecht slapen vermoeidheid en stress geeft. En stress tast ook weer veel aan. Jeee, heb ik hier zo lang mee rondgelopen. Ik ga ermee aan de slag. Ik kreeg een stevige hand van haar en opgelucht fietste ze weg.

Wat is/was voor jou de reden om niet lekker in je vel te zitten? Wat voel je dan, maakt het onzeker, moe en wat zijn de gevolgen? Is het een moment of duurt het langer? Zelf krijg ik hoofdpijn met als gevolg dat ik minder geconcentreerd ben en meer rust neem. Afhankelijk van de ernst van een situatie duurt het lang of kort. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!