top of page

BLOG POST

Ik zocht en ik zocht. Waar is Mijn sleutel?

Ooit had ik een hele grote sleutelbos. Een sleutelbos met grote, kleine, oude en nieuwe sleutels voor elke deur, toegang. Lastig vond ik dat. Elke keer zoeken naar de juiste sleutel. Soms paste die in een keer maar regelmatig stond ik te klungelen. De juiste sleutel vinden viel dan ook niet mee. Ik had een sleutel voor inzicht, blijheid, overvloed, humor, dromen, wensen, gezondheid en verwachtingen om mijn leven wijzer, blijer en leuker te maken. Het was een zoektocht telkens om de juiste sleutel te vinden hiervoor.

De belangrijkste sleutel kon ik maar niet vinden. De sleutel naar mezelf, mijn innerlijke. Ik zocht en zocht. Totdat het stemmetje van mijn hart fluisterde: kijk eens in de zak van een ander! En ja, daar vond ik hem. Heel lang stopte ik sleutels in de zakken van anderen. In de hoop dat zij "deuren" voor mij opende. De deur naar mijn innerlijke waardoor ik mezelf beter voelde. Deuren naar geluk, tevredenheid, overvloed, wijsheid.

Inmiddels vele jaren verder heb ik nog maar een sleutel, die bewaar ik goed in mijn eigen zak. Daarmee maak ik zelf mijn deur open. Daar is hij namelijk voor bedoeld. De zoektocht naar mezelf hoeft niet meer, ik heb mijn sleutel teruggevonden die ik zelf ooit weggaf.


bottom of page