BLOG POST

Ontdek het geheim van je gezondheid


Reden waarom jij niet lekker in je vel zit

Ons brein is een supercomputer en slaat elke herinnering op. Maar ook op celniveau. Wat vervolgens gebeurd is dat deze (negatieve) herinneringen emotionele of lichamelijke klachten geven wanneer daar niets aan gedaan wordt. Het maakt het brein echt niet uit of deze positief, negatief zijn. Wij hangen er een waarde aan. Wel is interessant dat er plaatjes tussen zitten die niet waar zijn. Maar we geloven dit wel. Vervolgens geeft ons dit een negatief gevoel en emotie. Ook Freud gaf aan dat energie zich vastzet, waar of niet waar en later voor problemen zorgt. We geloven onze herinneringen en denkbeelden.

Waarom worden we ziek hierdoor?

Wij zijn allemaal uitgerust met “zelfgenezend vermogen” en andere mooie vermogens/programma's. Het geloven van onwaarheden zorgt ervoor dat het zelfgenezend vermogen langzamer verloopt en zelfs vastloopt. Onze negatieve gedachten neemt een grote plaats in waardoor er geen ruimte is voor positieve energie die je trilling en immuunsysteem verhoogt. Dus moet er een manier worden gevonden om dit te repareren.

Ons immuunsysteem is het herstelmechanisme van het lichaam

Allemaal hebben we wel momenten dat zaken beter kunnen, denk aan geldproblemen, relaties, je werk, gezondheid. Zou het niet mooi zijn als er een pil, drankje bestond die in een keer dat alles oplost? Natuurlijk zou dat te gek zijn. Gelukkig heb jij dat al in huis! Het lichaam heeft een wonderbaarlijk genezingsmechanisme voor lichamelijk en niet lichamelijke klachten. We zijn ermee geboren.

Maar hoe pas ik dat toe op niet-lichamelijk problemen?

Uit onderzoek van een aantal van de beste medische faculteiten is gebleken dat de bron van ziekte en ongemak ook de bron is van andere problemen in ons leven. Er is een onderdeel van het genezingsmechanisme ontdekt wat niemand tot nu toe kende of erkende.

Waarom dan toch al die problemen en klachten als ik dit mechanisme al in me heb?

Er is een belangrijk en niet te onderschatten ding dat ons zelfgenezend mechanisme uitschakelt. Stress! Stress is de oorzaak van zeker 95% van alle aandoeningen. (celbioloog Dr. Bruce Lipton). Stress die te lang aanhoudt zorgt voor lichamelijke en emotionele klachten. Dit is van invloed op je functioneren, blijdschap, kracht. Er is aangetoond dat wanneer de bron (stress) is genezen ook relaties verbeteren, inkomsten verhogen en zielstevredenheid vergroot.

Wat is stress?

Stress is het langdurig blootstaan aan spanning die het zenuwstelsel uit balans brengt.

Het gaat hierbij om het sympathisch zenuwstelsel of de zgn vecht of vluchtreactie.

Dit is alert bij levensbedreigende situaties. Je gebruikt hierbij het meeste het “gaspedaal”. Stress legt als het ware alle activiteiten in het lichaam op dat moment stil. Omdat al het bloed naar je spieren trekken om te vechten of te rennen, dus kracht nodig heeft. Bloed stroomt niet langer naar de maag om eten te verteren, stroomt niet naar de voorhoofdskwabben om creatief te denken. Voedsel hoeft niet verteert te worden, gifstoffen niet verwijderd uit de lever, want als je de volgende minuut niet overleeft heeft dat geen zin meer.

Wanneer stress langer duurt kun je voorstellen dat op lange termijn dit organen beschadigd. Het immuunsysteem heeft hieronder te lijden. Tijdens stressperiodes krijgen cellen geen aanvoer meer van voeding, zuurstof, mineralen etc. er worden geen afvalproducten en gifstoffen afgevoerd. Alles staat stil, behalve dat wat nodig is voor “overleving”. Er kan dus geen herstel of groei van cellen plaatsvinden. Het goede nieuws is dat een open cel die groeit en hersteld voor ziekte en afwijkingen letterlijk ondoordringbaar is.

Stress heeft dus een functie maar moet niet te lang duren want dan gaan er dingen in het lichaam kapot wat zich uit in een symptoom en dan spreken we van ziekte. Bijvoorbeeld: je hebt last van maagzuur. Stress vermindert de spierspanning rond het onderste deel van je slokdarm want daarvoor zijn bloed en energie nodig maar die zijn in gebruik om te vechten of te vluchten. Het maagzuur stroomt terug in de slokdarm en beschadigd de wand. Je krijgt pijn, zweren en erger. Cellen herstellen en groeien niet. Een pil werkt maar is symptoombestrijding. Zo zijn er meer klachten. Ieder van ons heeft een stressgrens. De een kan veel hebben en herstelt snel de ander heeft daar moeite mee.

Wat is de relatie met het immuunsysteem?

Het symphatisch zenuwstelsel zorgt voor actie, vechten of vluchten waardoor alle functies stil komen te liggen. Alles wat we de komende minuten niet nodig hebben wordt uitgeschakeld. Het immuunsysteem bestrijdt juist bacterieen, schimmels, virussen, hersteld en vernietigd afwijkende cellen. Het gebruikt veel energie. Het probleem is dat we tegenwoordig bijna constant in een staat van vechten of vluchten bevinden. We zijn er zo aan gewend dat we dat niet zo ervaren. Toch wijst een proef uit dat 90% van geteste mensen die zeggen geen stress te kennen wel degelijk stress hebben. Dit is uitvoerig gemeten en getest.

Stress wordt veroorzaakt door een gebrek aan energie

Want weet je het nog? Cellen schakelen zichzelf tijdens stress uit om lichaamsenergie te besparen. Er wordt tijdelijk geen zuurstof in de cel opgenomen en ook geen voedingsstoffen of glucose. De krachtcentrale wordt als het ware uitgehongerd. Wanneer een cel ermee ophoudt, houdt het lichaam op om gezond te zijn wanneer dit te lang duurt.

Ook cellen hebben een geheugen. Proeven wijzen dat uit. Bij een testpersoon werden cellen van de huig verwijderd en kilometers verder op bewaard en getest. De testpersoon werd onderzocht op stressreacties door deze te laten kijken naar positieve en negatieve beelden. Fysiologisch bleek dat bij de verschillende beelden ook de huigcellen nog reageerden. Ook bij orgaantransplantaties blijken donoren persoonskenmerken over te nemen. Herinneringen worden bewaard over het hele lichaam. Een bewijs dat energie niets paranormaals is. Zelfs Einstein zei “Alles is energie”.

Destructieve energiefrequenties veroorzaakt spanning en klachten.

Dus:

 • Herinneringen worden opgeslagen in het hele lichaam

 • Cellen schieten door een verkeerde boodschap in de stress en doen niet wat zij moeten doen

 • Ook door verkeerde overtuigingen

 • De vlucht- en of vechtreactie is een feit

 • Onbewuste en bewuste stress veroorzaakt spanning in lichaam en geest

 • Langdurige stress veroorzaakt spanning in lichaam en geest

 • Het immuunsysteem werkt daardoor niet optimaal

 • Cellen worden niet gevoed en hun energie verzwakt

 • Gevolg klachten en ziekte

 • Je zit niet lekker in je vel, je bent moe, niet geinspireerd en gemotiveerd

 • Dat heeft invloed op alles wat je onderneemt

De boodschap is dus: zorg goed voor jezelf. Ontspan en laadt op tijd op. Verwerk dingen, spreek uit en krop niet op, stel grenzen. Een gezonde energie basis zorgt voor het lekker functioneren in je werk, als ondernemer, in je privesituatie, kortom als mens.