BLOG POST

Gevoel beïnvloedt meer dan je denkt!


Echt hoor! Mijn gevoel beinvloedt veel. Zeker als hooggevoelige let ik daar goed op. Wanneer ik niet lekker in mijn vel zit komt er echt niets uit mijn handen. Ik doe veel op de automatische piloot en zet geleerde technieken in om de dag door te komen. Of ik word passief. Hangt een beetje rond, krijgt last van uitstel gedrag, zie tegen alles op en ik kan zelfs onzeker worden. De negatieve spiraal is een feit. Zo komt er niets vruchtbaars uit mijn handen en geest, denk aan inspiratie en motivatie. Inmiddels herken ik dit gevoel, weet hoe het voelt en daarom heb ik er geen "last" meer van. In die zin dat het geen grote gevolgen heeft. Ik voel me zelfs, als ik al z'n moment heb, heel goed omdat ik weet waar het vandaan komt en dus tools inzet.

Misschien heb jij dat ook weleens. Een dagje niet fijn in je vel zitten. Je niet lekker voelen is heus geen ramp. Duurt het langer of merk je dat het vaak terugkomt, dan is er wellicht een oorzaak. Een oorzaak waarvan je zelf niet eens weet dat het invloed heeft op je gevoel. Onbewust of bewust triggert iets je, dan ga je denken, daarover heb je een emotie en gevoel, je gedraagt je ernaar met een gevolg voor jezelf en/of de omgeving. Denk aan een steen die je in het water gooit, de rimpeling wordt groter en groter.

Mijn tip is om als het je vaker overkomt te kijken naar wat er speelt. Ga op onderzoek uit, schrijf je patroon op en zie een rode draad. Ga ermee aan de slag, want echt, het hoeft niet een hele grote invloed te hebben op wat je doet.

Wil jij weten hoe jij nu in je vel zit? Er staat een check op de pagina bij AANBOD.