top of page

BLOG POST

Zit jij op het juiste pad?

10 signalen dat je op het juiste pad zit ook al voelt dat niet zo voor jou!

Wij worstelen vaak met twee dingen: het denken beheerst ons of wij beheersen ons denken. We willen controle en voelen niet meer. Geluk is een keuze, maar soms is kiezen om gelukkig te zijn moeilijk voor ons. Waarom? In het nastreven van geluk zijn velen van ons afgeleid en ontmoedigd door het lawaai van onze meningen en ons denken. Ook al (zelfs in je streven naar geluk) worstel je met depressie of heeft het leven soms geen zin, je bent niet alleen hierin. We hebben allemaal momenten van frustratie. Verzet tegen deze gevoelens weerhoudt ons eigenlijk eigenlijk gelukkig te zijn. Je staat niet toe het te doorleven en draait in een kringetje rond. Als Healingcoach, mijn klanten richten zich op persoonlijke groei en bewustwording, voelen mijn klanten zich vaak schuldig wanneer zij boos en jaloers zijn. In werkelijkheid is dit gewoon een natuurlijke reactie op healing en het bewustwordingswerk dat zij verzetten tijdens hun persoonlijke groei. We worstelen omdat we denken dat we niet mogen worstelen. Word zachter voor jezelf, heb compassie voor jezelf en omhels je menselijkheid. Voelen mag, voelen moet!

Geluk toelaten in ons leven vraagt toewijding en volharding. Zoals bij elke nieuwe vaardigheid mogen we onszelf toestaan beginners te zijn. We struikelen, we zijn boos omdat wij niet meteen resultaten zien. Dit voert de druk om vooruit te komen op. Ik wed dat het veel beter voelt wanneer je gewoon toelaat dat je worstelt en gevoelens hebt. Kijk er naar en laat het er gewoon zijn, omhels het. Ook dat is een deel van jou.

Hier zijn 10 subtiele tekenen dat je geleid wordt in de goede richting — zelfs wanneer het niet zo voelt

1. Je bent enthousiast over je toekomst en hebt dingen om je op te verheugen, hoe klein ook (de krant bij je

ontbijt, een gebakje bij de thee, lief bezoek dat voor jou komt) 2. Je kunt nee zeggen zonder jezelf te hoeven verantwoorden 3. Je kunt genieten van gezond lekker eten zonder je schuldig te voelen 4. Je stopt met zo hard te proberen en toestaan dat dingen naar je toe komen 5. Je herkent dat waar je doorheen gaat een voorbereiding is op dat wat je hebt gevraagd 6. Je de controle loslaat over het resultaat 7. Jezelf niet langer vergelijkt met anderen en iedereen zijn geluk en kwaliteiten gunt 8. Je investeert in jezelf en focust op dagelijkse verbeteringen en daar dankbaar voor bent 9. Je stopt met vragen: "Wat kan ik krijgen?" maar vraagt: "Wat kan ik geven, wat is mijn bijdrage?" 10. Je weet dat je er toe doet, er mag zijn, ook iets te bieden hebt

Blijf bewust van deze signalen en voel daarmee dat je op het juist pad zit. Elke dag weer.


bottom of page