BLOG POST

Zo kan het ook: Blij zijn om wie jij bent

Ze heet Kelly Brook. Ze is model en actrice, mooi maar voldoet in geen enkel opzicht aan de zogenaamde schoonheidscriteria die modetijdschriften en de modellenwereld aan ons opdringen. Toch is zij is kennelijk de mooiste vrouw van de wereld… Dit is niet zomaar een subjectief oordeel of één of andere persoonlijke mening ; het is wetenschappelijk bewezen.

En het mooiste is nog wel, dat haar schoonheid puur natuur is! Zonder siliconen, collageen, cosmetische ingrepen, haarextensies en dergelijke.

In een recente studie van de Universiteit van Texas is Kelly namelijk tot de vrouw met « het perfecte lichaam » uitgeroepen. Persoonlijk geloven wij niet in ‘het perfecte lichaam’ omdat wij allemaal verschillend zijn en ieder van ons zijn eigen charme heeft. En waarschijnlijk geloven de onderzoekers van de Universiteit van Texas er zelf eigenlijk ook niet in.

Zij hebben niettemin verschillende lichaamskenmerken bestudeerd en onderzoek gedaan naar de lichaamsverhoudingen die mannen waar dan ook ter wereld, ongeacht cultuur of afkomst, het aantrekkelijkst vinden. Na bestudering van de uiterlijke kenmerken die door mannen als seksueel aantrekkelijk worden gevonden, zijn de onderzoekers tot de conclusie gekomen dat culturen op sommige van deze kenmerken zeer ver uit elkaar liggen, maar dat andere kenmerken juist universeel zijn.

Ze hebben alle gegevens verzameld en daaruit, op grond van de uiterlijke kenmerken die aantrekkelijk gevonden worden, de «ideale» lichaamsmaten opgemaakt. Daarmee hebben zij ontdekt dat Kelly Brook, van alle bekende vrouwen, de vrouw was die hieraan het beste voldeed ! Al klinkt het misschien overdreven om te verkondigen dat Kelly «het perfecte lichaam» heeft (want de gedachte dat er maar één uniek schoonheidsideaal zou bestaan is per definitie absurd), dan is het nog steeds zo dat haar gulle rondingen de meeste mannen aantrekt, als we de cijfers tenminste moeten geloven!

Om u een idee te geven : de onderzoekers hebben zich gebogen over verschillende lichaamskenmerken en hun respectievelijke verhoudingen; in het bijzonder de vorm van het gezicht, de neus, de benen, de heupen, de borsten…

Dit schoonheidstype is niet direct het schoonheidsideaal dat sommige media ons proberen op te dringen !

Dit schoonheidstype komt echter wel veel natuurlijker, realistischer en bereikbaarder over. En terecht : Kelly heeft nooit aan haar lichaam willen laten sleutelen en heeft altijd geweigerd dat te doen … Wanneer je haar ziet, dan is wel duidelijk dat zij groot gelijk heeft !

« Vrouwen waren in de jaren 50 zoveel sexier dan de meeste modellen nu » legt zij uit. « Mijn droom is op hen te lijken. Ik heb mij altijd voorgehouden dat mijn moeder mij dit gezicht, dit lichaam gegeven heeft en daar ben ik haar dankbaar voor. Ik zou daar voor geen goud iets aan willen veranderen.

Dus zo kan het ook: Blij zijn om wie JIJ bent.