BLOG POST

Open Hart

Het open houden van je hart is de meest directe en snelle manier om in je kern te komen. Het openen van je hart is de volgende stap om te kunnen reageren in liefde voor jezelf en anderen. Het gevolg van het openen van je hart is grotere vreugde, liefde, overvloed en het rechtstreekse pad naar het creëren van positieve verandering.

Op het moment van geboorte kwam je in dit leven met je hart wijd open. Je bent geboren in het fysieke, een krachtige spirituele ziel in een kwetsbare fysieke vorm en toch was je enthousiast en klaar om de uitdagingen van het leven aan te gaan.

Echter, al snel ontdekte je dat het leven echt moeilijk kan zijn. Kort na de geboorte begon je de pijn, verdriet en traumatische te ervaringen te voelen. Voor veel mensen is sluiten van het hartcentrum een geleerde reactie van hoe om te gaan met emotionele pijn. De pijn, het sluiten van de deuren van het hart en het opbouwen van muren in reactie op traumatische gebeurtenissen, uitdagende relaties en gevoel van een gebrek aan liefde is een gebruikelijke reactie, maar het is er niet een die je tot dienst is. Bovendien, terwijl we de pijn van anderen en onszelf ontkennen, kunnen we nooit onszelf ten volle ervaren, voelen.

Dus wat is de oplossing? Hoe open je het hart en hoe houd jij je hart open in reactie op trauma, uitdagingen en de pijn voor dat wat gebeurt in het leven? De eerste stap is om te beginnen de lagen van je hart af te pellen. Om dit te doen kun je denken aan een tijd wanneer je echt gelukkig en geliefd voelde. Met aandacht op het gebied van je hart. Houd dat gevoel vast. Je geheugen slaat nl alles op. Wanneer dit positieve gevoelens zijn, creeer je een positief archief in je brein.

Toen ik voor het eerst deze begeleide hart oefening deed, had ik al dagen een wanhopig eenzaam en angstig gevoel. Niet zomaar. Dit was een opgebouwd gevoel van jaren waar ik mijzelf ontkende en mijn hart voor alle pijn had gesloten. Onbewust. Ik was niet gelukkig en begreep maar niet waarom. Ik voelde me onbemind, alleen, zonder eigenwaarde en ik had een enorme muur opgebouwd rond mijn hart om te voorkomen dat anderen binnen konden komen. Ik bouwde de muur onbewust natuurlijk, in een poging veilig te blijven, maar achter de muur, ik was ellendig. En daar kwam uit het niets deze prachtige meditatie op mijn pad.

Ik sloot mijn ogen, ademde. Ik had moeite om te kijken voorbij de muur van pijn en angst. Een moment van echte liefde oproepen was moeilijk. Tranen van hartzeer, eenzaamheid, gevoelens van isolatie en pijn voelde ik en toen gebeurde het. Een barst in de muur rond mijn hart gaf een korte glimp van een gelukkig moment in mijn leven waar ik echte diepe liefde voelde. Onvoorwaardelijk, zo intens. Dit was bijna niet aards te noemen. Op dat moment was er geen enkel oordeel, geen verwachtingen of zorgen, gewoon de onvoorwaardelijke liefde en acceptatie van iemand die op dat moment oprechte aandacht had voor mij.

Vervolgens voelde ik me omringt door lichtwezens. Ik stond in het midden van de kring. Ik zag dat er een grijze sluierwaas over mij heen lag. De lichtwezens pakte de randen van de onderkant op en trokken de vieze sluierwaas omhoog over mijn hoofd. Daar onder zag ik Mezelf. Ik had een lichaam van flonkerende gekleurde edelstenen, als een diamant. Ik was tot in mijn ziel geroerd en emotioneel. Zo had ik mezelf nog nooit gezien. Ik hoorde mezelf vol emotie zeggen: Ooooo wat ben ik Mooi! Verbaasd dat IK dit was. Dit was de klik. Mijn hart, mijn Zijn, mijn Ziel was geraakt. Mijn hart sprong open.

Met deze mooie herinnering groeide de barst in de muur van mijn hart groter. Mijn hart openen en leren om te luisteren naar mijn hart heeft volledig mijn leven veranderd. Ik ben gelukkig nu en ik vertrouw op de duidelijke aanwijzingen die ik heb ontvangen van binnen. Jij kan dat ook!

Mijn hart is open en natuurlijk, voel ik nog steeds pijn. Maar nu begraaf ik ze niet. IK adem en voel de pijn, zie mijn prachtige Ik weer voor me en laat los.

Wanneer je emoties op deze manier door jezelf laat voelen en laat gaan, ben je in staat om je hart te voelen en open te houden. Het ontkennen en begraven van pijnlijke gevoelens en uitdagingen onderdrukken, blokkeert de stroom van liefde in je leven en loop je vast. Maar als je teruggaat naar aanwezigheid, ademhaling en het toestaan jezelf te voelen, dan houd jij je hart open.

Maar eerst zal je hart open moeten......Met een open hart blijf je in de stroom, waardoor groei, inspiratie en geluk tot bloei kan komen.`