BLOG POST

Intuitie en ondernemers

Een tijd terug gaf ik een workshop aan ondernemers over Intuitie. Ik wil je best vertellen dat dit een spannend moment voor mij was. Want tijdens mijn carriere in het bedrijfsleven hoorde ik altijd dat ondernemers, managers en leidinggevenden daar zeker niet aan "deden", het kreeg het stempel zweverig, spiritueel, geitenwollensokken en meer. Nee, zijn namen concreet, zakelijk, overdacht, gebaseerd op cijfers en feiten weloverwogen besluiten. Niks geen gedoe met Intuitie.

Intuitie is een natuurlijk iets. Ingebouwd in ons systeem. Met als doel te overleven, ons te waarschuwen om de juiste besluiten te nemen en de goede richting op te gaan. Het "onderbuikgevoel". Ook ondernemers nemen besluiten op basis van dit gevoel. Ook al denken zij van niet. Eigenwijs in de ogen van anderen soms. Wanneer het fout gaat hoor je vaak: ik wist het, ik had al zo'n gevoel.

Tijdens de workshop gaf ik toelichting op wat Intuitie is, de voordelen ervan, de signalen en een oefening. Vooral de oefening maakte grote indruk. En ja, het was lastig, het duurde even maar uiteindelijk erkende de groep dat ook zij aan intuitie "deden"!

Van een gezonde combinatie van verstand en intuitie is nog nooit iemand dood gegaan. Intuitie is innerlijke Wijsheid en wijs willen we zijn om de juiste besluiten te nemen over carriere, geld verdienen, groter groeien, met de juiste mensen in zee gaan.

Op mijn site kun je een Intuitie toolkit aanvragen met tips en signalen. Daarna ontvang je een interessante bonus die je meer leert over je eigen intuitieve kanalen.