top of page

BLOG POST

Zoektocht naar Mij

Ik voelde me leeg, wist dat er iets ontbrak en ging op zoek. Op zoek buiten mijn lichaam, buiten mijn geest.

Op dat moment ging ook het ballonnetje gevuld met "Zijn" op zoek naar mij. Het zweefde al veel langer dan ik dacht door mijn lichaam. Het is middelgroot en past eigenlijk overal. Het voelt licht, vrolijk, het voelt roze. Het was op zoek naar een plekje om zich te nestelen in mijn lichaam. Het hoorde daar al thuis maar kon nog niet goed aarden. Door mijn drukte schoot het telkens los van een plek waardoor ik het niet zag en voelde. Het danste onrustig heen en weer. Een tijd lang wachtte het voor de deur van mijn Weten. Als een trouw huisdier. Om binnengelaten te worden en zo wijsheid te zien, ernaar te leven en met woorden te ondersteunen. Mijn deur bleef dicht en het ballonnetje vertrok verdrietig richt mijn ogen in de hoop dat ik het zou zien. Daarna waren mijn oren aan de beurt zodat ik zou horen. Het heeft maanden gewacht en geroepen. Ik hoorde het niet. Ook de deur van mijn keel bleef dicht. Kon het Wijze Zijn niet in woorden vertalen, ging er aan voorbij. Er was geen reactie van mijn kant ik was te druk om buiten mijzelf de onrust te verklaren, het eenzame gevoel dat ik soms had. Ik las boeken, volgde workshops, bezocht een heleboel mensen die het Echt wisten en mij dat konden vertellen en toch kwam er geen antwoord dat mijn onrust verklaarde. Ik wilde het toverwoord horen.

Het ballonnetje met Zijn keek het verdrietig aan en vervolgde de weg richting mijn hart. Daar moet het lukken. Het nestelde zich in een hoekje en wachtte af, vol liefde en geduld. Gaf net zolang seintjes af tot ik die opmerkte in een stille periode waarin ik me terugtrok. Op dat moment begreep ik de boodschap. Ik zocht verder in mijn hart, legde contact met het Zijn en voorzichtig liep het ballonnetje leeg om mij te vullen met mijn Zijn, ik voerde gesprekken, voelde, huilde en was thuis.


bottom of page