BLOG POST

In Verbinding Zijn

“Het is nooit te laat te zijn wie je Bent en daarnaar te Leven”

In verbinding staan met jezelf betekent voelen wat jij wilt. Je verlangen herkennen in je hart en daarnaar leven. In verbinding met anderen zijn door middel van luisteren, hulp, haalt ons regelmatig weg uit ons eigen bewustzijn, ons hart, we parkeren ons gevoel. Op den duur weten we niet beter meer. We zijn bezig met die ander, voor die ander. Ze doen een beroep op onze aandacht en wij laten dat toe. We trekken uit ons eigen gevoel weg, we denken na over de ander en analyseren de situatie of hulpvraag. We zitten veel, heel veel in ons hoofd en denken een ander en onszelf daarmee te dienen. In verbinding zijn vinden we belangrijk. Het geeft ons veiligheid en acceptatie. Je hoort erbij, men vindt je aardig. Je zelfvertrouwen en eigenwaarde verhoogt. Denk je. Je denkt dat je de ander nodig hebt voor je eigen welbevinden, ge luksgevoel, je Happiness. Daar doen we veel voor.

Ongemerkt drijven we weg van wie wij zijn, echt zijn, hoe wij ons voelen, wat wij willen, onze verlangens. Wie jij Bent. Natuurlijk hebben we relaties nodig, ook daardoor kunnen wij groeien tot op een zekere hoogte. In negatieve zin kan in verbinding zijn met anderen ervoor zorgen dat we minder goed over onszelf denken. We gaan vergelijken en worden bang. Overtuigingen steken de kop op en worden heel echt. Ik ben niet goed genoeg? Een ander is toch veel beter, heeft meer geluk, betere baan, leuke kinderen, relatie, is creatiever. We hebben het er druk mee in ons hoofd.

Het gevaar hiervan is dat we onszelf de put indenken. Ons hart en verlangen niet meer voelen. We concentreren ons op het negatieve gevoel en zoek naar de oorzaak hiervan. En dat is nu juist Niet te bedoeling van ons leven.

Verbinding met jezelf daar gaat het om. Je bent geboren met je eigen pakket van Zijn. Concentreer je op verbinding met Jezelf. Het gaat erom te ervaren en voelen wie jij bent in de energie van de ander en daar te blijven in verbinding met jezelf. Jezelf op mooie waarde schatten, blij zijn met wie jij bent. Dit geeft positieve energie, zelfvertrouwen. Je voelt en leeft dan met je hart. Om echt te doen wat je wilt in het leven, met het leven, je eigen leven en niet dat van een ander.

“ Je hart openen, is Verbinden met jezelf ”

Door je hart te openen en te leven vanuit je hart maak je verbinding. Je voelt dan weer je verlangens, je eigenwaarde, zelfvertrouwen, blijheid. Maak verbinding en verander wat niet meer bij je past. Leef in lijn met jouw waarheid. Dit maakt het open houden van je hart veel makkelijker en leef je echt in verbinding met wie je bent.