BLOG POST

Echt in verbinding zijn

In verbinding zijn en echt contact maken….hoe doen we dat ook alweer. Met alleen iemand aankijken in een vlakke energie, een slap handje geven, wegkijken tijdens een gesprek omdat ergens anders misschien interessantere dingen gebeuren en half luisteren, een gesprek snel vergeten, komen we er niet. En hoe vaak is dat niet het geval.

Voor mij is verbinden voelen. Verbinden is kijken en dan bedoel ik echt iemand aankijken in zijn ogen. Oprechte belangstelling tonen en vooral vragen en delen van eigen ervaringen met een gezonde balans van luisteren en respons geven. Iemand zijn naam zeggen, die hand echt voelen, stevig. Met een lach in je ogen iemand begroeten. Maak eens echt contact, raak iemand even licht aan met een paar vingers op een schouder. Omarm in gedachten die persoon, dit contact. Jouw energie tilt jezelf en de ander op, in echt contact.

Daarmee zeg je: ik zie je, ik hoor je, ik voel je, je hebt mijn aandacht. Je bestaat voor mij…….