BLOG POST

Beter in je vel Tips!

e zorgt goed voor iedereen, behalve voor jezelf. Je bent gevoelig, geirriteerd en je hebt geen energie meer. De dagen glijden voorbij en je leeft op de automatische piloot. Zo ben je inmiddels geprogrammeerd. Je bent moe. Je merkt dat je kracht om te gaan doen, zeggen en te zijn wie je bent op een laag pitje staat of zelfs al is uitgedoofd. Er ontstaan irritaties in het werk en je relaties. Je gezondheid lijdt eronder. Het is niet duidelijk meer waar je kracht ligt en hoe je dat laat zien. Er is onrust in je hoofd en je voelt spanning in je lichaam. Je loopt op je tenen. Je inzicht en zingeving staat even op een laag pitje want je bent moe en zelfs onzeker over alles en nog wat. Je komt er maar niet achter waarom jij je voelt zoals je voelt.

Allemaal hebben we er last van. Je kunt je bed niet uitkomen, dagen dat jij jezelf niets waard vind. Geen energie hebt, te veel van jezelf hebt weggegeven. Veel van ons zijn druk, druk met werk, druk met gezin, sport of om te overleven. We denken daardoor minder aan onszelf en onze gezondheid. Met als gevolg moeheid, vervreemding van onszelf, geen passie, verdrietig zijn. Op jezelf letten moet. Hoe voel jij je, wat wil je, wie ben je? Zit je even niet lekker in je vel, dan heb ik hier een paar suggesties voor je.

 • Erken dat je niet goed in je vel zit, stop het niet weg maar voel

 • Ga de natuur in of ga sporten, wandelen, dat maakt een stofje aan wat je blijer maakt

 • Neem een warm bad met een leuk boek of leesblad

 • Kijk een mooie film en steek kaarsjes aan

 • Ga de stad in en koop een mooi tijdschrift

 • Doe iets wat je normaal niet doet, bijv een andere winkel of route nemen

 • Bel iemand op

 • Zet die favoriete muziek op en dans, dans dans

 • Mediteer

 • Doe creatief, pak die kwast en klieder en kleur

 • Neem genoeg rust, kijk kritisch naar je agenda

 • Drink voldoende water en neem voldoende vitamine (maak een smoothie)

 • Schrijf op wat je voelt, zie een rode draad, patroon

 • Ga naar een sauna of doe een andere verwendag/moment

 • Zak eens onderuit in de bioscoop

 • Zoek mensen op waar jij je veilig bij voelt

 • Lees een boek (tip: Wijze Inspiratie)

 • Trek je mondhoeken omhoog, je hersens zien dit als blijdschap en maakt automatisch een stofje aan