BLOG POST

Mijn retreat week in Bali

Zelf deed ik ooit een Retreat van een week in Bali. Ik was daar zes weken en vond het een mooi moment om dit te doen. Na het rondrijden met een zware rugzak op een scooter. Ik regelde het zelf, zocht een vissersboot om mij naar een ander deel van Bali te brengen, want ik was op Lembongang, om vervolgens een scooter te zoeken met chauffeur die mij hoog in de bergen naar mijn retreatweek bracht. Eng? Zeker. Bang, erg! Ik als vrouw alleen met een vreemde visser mee en een Balinese knul de bossen in die overigens wel voor me was geregeld, maar toch. Omdat hij te laat kwam op het strand had ik het wel even benauwd. Maar het voelde goed en ik had vertrouwen.

Het was een super locatie (waar ik later zelf retreats naartoe organiseerde). Ik werd vriendelijk en hartelijk opgevangen, kreeg een schitterende kamer met uitzicht op de rivier en bergen. De eerste avonden voelde ik me alleen en werd met mijn eigen stille ik geconfronteerd. Ik wilde praten, me uiten, maar er was niemand. Daarom deed het veel met me. Ik leerde nog meer te luisteren naar mijn stem. Ik gaf me over en riep naar boven: oké, als dit moet, help me dan…..ik kreeg hulp in de vorm van een prachtige retreatervaring. Ik koos voor de healingweek. Kreeg massages, healing van de bekende healer uit het boek, eten, bidden en beminnen. Ik heb door de rijstvelden gewandeld, gemediteerd, heerlijk gegeten ( ja, alleen steeds in de open eetzaal), ik heb de maanviering meegemaakt en offers gebracht.

Het is de beste week ooit geworden. Geïnspireerd, uitgerust en weer vol vertrouwen, maar vooral dankbaar heb ik mijn weken in Bali beleeft.

Het is dus goed om af en toe afstand te nemen van alles. Zelfs van “jezelf” die altijd doorholt. Je mist signalen die je juist moeten helpen even tijd voor jezelf te nemen. Dus weg van die laptop, Facebook, mobiele telefoon. Ga uit je comfortzone, stap de stilte maar in. Dan ga je nl luisteren, je hoort jezelf die je weer even terugzet in je basis. Je voelt je bewuster worden, je gaat jezelf weer voelen. Een Retreat hoef je niet altijd alleen te doen. De stap om een Retreat te nemen is zoals ik al schreef groot. Je kent de mensen niet, je kent de plek niet en je bent “alleen” zonder de bekende menen om je heen. Toch is dit juist wat je rijker maakt, bewuster, ontspannen zelfs. Er zijn verschillene Retreats. Voel en kijk waar jij behoefte aan hebt, wat heb je nodig, waar wordt je blij van wanneer jij dit Retreat voor je ziet. Als je er blij van wordt dan is het tijd om te gaan voor je eigen moment. Maak je eigen Retreat thuis, van een uur, een dag, een weekend of ga een week. Investeer dus in jezelf. Omdat je het waard bent.

Heb jij ook een ervaring opgedaan met een Retreat? Ik hoor graag je verhaal in een reactie en wat het met jou heeft