P a r m e s a n C h e e s e (3)_edited_e

Over mij

Plotseling stromen de tranen over mijn wangen en ik kan niet meer stoppen. Het is 2005. Ik zit achter mijn bureau en kijk rond in mijn kantoor. Mijn werk als personeelsadviseur doe ik met plezier en toch....... ik ben heel moe, vaker ziek en alles kost mij moeite. Voor de 2e keer in een maand krijg ik een flinke verkoudheid. Mijn mobiel gaat, maar ik neem niet op. Steeds vaker heb ik geen zin om het beetje energie dat ik nog heb, weg te geven. Ik ben moe en heb geen energie. Ik zit niet lekker in mij vel. Mijn leidinggevende stuurt mij naar huis.

Ik ben Ann Kooijman. HBO P&A afgestudeerd. Ik heb als personeelsadviseur veel met mensen en organisaties gewerkt. Onder andere 10 jaar in de zorg- en 5 jaar in de bouwsector. Ik ben jong getrouwd (20) en heb een zoon en dochter. 

Na een aantal pittige periodes in mijn leven, zoals het verlies van mijn lieve partner en de bekende burn-out, wilde ik wel verder in mijn leven. Maar hoe. Het werd een zoektocht naar wat IK wilde, het herstellen en omgaan met mijn rouw, waar was ik mezelf kwijtgeraakt, naar rust, hoe mijn (negatieve) gedachten werken, mijn onzekerheid, hoeveel ik mezelf aan ruimte en ontspanning gaf, grenzen trekken en vooral mijn eigen(wijze) koers blijven varen. 

 

Na healing werk, workshops, boeken en mooie retreats, vond ik mijn sensitiviteit terug, mijn IK.

Van die kwaliteit heb ik mijn werk gemaakt. In 2007 startte ik mijn praktijk Sensibalance. Dat geeft mij veel plezier en energie. Ik heb daarna veel verre en lange reizen gemaakt en in buitenland mijn mooie werk voortgezet. En nog. Mijn laatste project was in 2021/2022 Californie 6 mnd. Waar ik een workshop neurografisch teken aan de medewerkers van Deepak Chopra mocht geven en plant ceremonies mocht begeleiden. Hoe dankbaar. 

Verdieping, genieten, persoonlijke groei en harmonie zijn voor mij belangrijk. Maar ook zorgzaam zijn voor elkaar, hulp bieden en positiviteit binnen gezonde grenzen. Zo maken we de wereld mooier.

 

Nu bruis ik weer en meer zelfs. Ik doe naast de praktijk nog veel andere leuke dingen en alles 100%. Ik reis, schrijf verhalen, maak sieraden, schilder, dans, zwem, wandel en ben flexer in het ziekenhuis als secr. chirurgie en stoelmasseur. En ja, het kan! Soms is het nog even ingrijpen als ik voel dat ik energie verlies. Maar onder 85% kom ik niet meer. 

Mijn inzichten en acties om lekker in mijn vel te komen, hebben mij dus veel opgeleverd. Dat geef ik met passie door. Mijn ervaringen en energie zijn jouw oplaad punt. Ik help je graag.

Mijn visie: Levenservaring is groei, is energie. Ongeacht wat er in je leven gebeurt en uit je kracht haalt. Durf daarop te vertrouwen met humor.

Dit ben ik ook

 • Ik zie en voel snel wat jij nodig hebt. Vaak nog voordat je het zelf weet. Opbeurende woorden, een aai of heel praktisch: een lekkere kop thee als je het koud hebt of een stoel, die anders moet staan. Dit is ook mijn valkuil. Te veel wil ik zorgen. Dus een grens trekken is voor mij belangrijk.

 

 • Met mijn scherpe humor die ik meteen erin knal, 'binnen de tijd dus', relativeer ik zware zaken. Zonder af te doen aan het feit dat ze wel degelijk serieus zijn. Ik geef op een directe manier feedback, maar niet zo dat je hard wegloopt.

 

 • Met mijn enthousiaste regelende en organiserende natuur en groot vertrouwen in mijzelf, breng ik de boel graag in beweging en zorg dat zaken voor elkaar komen. Daarmee inspireer ik anderen. Mijn energie is een oplaadpunt voor anderen.

 • Patronen geef ik duidelijk aan en soms is daar de 'advocaat van de duivel' bij nodig. Voor excuses ben ik allergisch. Ik trek je uit je eigen sprookje en excuses. Sprookjes bestaan namelijk niet. Want ik hoor en weet 'tussen de regels door' wat je écht zegt. Soms geeft dat een shock, maar het loopt goed af hoor.

 • Processen laat ik op een natuurlijke manier lopen, moet er worden bijgestuurd dan zal ik dat zeker doen. Soms steven je nl. op een waterval af en kan ik je beter die zij-arm intrekken om goed voorbereid te zijn.

 

 • Ongeduld is mijn lastige kant, ik stap graag snel door. Hier heb ik mijn eigen rem voor ontwikkeld. Adem in en adem uit.

 

 • Ik zie overal kansen (oké, heb ik ook moeten oefenen tijdens mijn drama dingen). Ik haal altijd iets creatiefs en positiefs uit negatieve dingen.

 

 • Inmiddels, na veel vallen en opstaan, spring ik als eerste de diepte in, omdat ik in zelfvertrouwen mijn passie durf te leven en te laten zien. Schrik niet, ik heb altijd een reserveparachute, dus wat kan mij gebeuren?

       

       Er is meer

 • s' Nachts kun je me nergens voor uit bed halen,  ik vind slapen zo lekker! Vanaf 7 uur mag je mag wakker maken voor een goed gesprek. Ik ben namelijk meteen in de actie. Ik zing en hol door het huis. 

 • Ik eet graag een patatje met zo'n klodder mayonaise en uitjes, vers gemaakt natuurlijk en pure chocola. O ja, marsepein, ook zo jammie en caramels met grof zeezout. Jammie.

 • Heel vies vind ik tuinbonen en sperziebonen waar nog zo'n draadje van in je mond blijft hangen. 

 • Reizen doe ik graag. Ver, lang, kort, dichtbij, in eigen stad. Ik ben door veel geboeid. Mooie steden (ik zie veel details), een zonnig strand, de sneeuw, de bossen, de seizoenen. Ik geniet!

       

 • Ik dans graag, o.a. Salsa, Bachata, ik lees, zing (onder de douche), schilder, schreef een boek en maak sieraden 

 • Het leukste programma vond ik ooit 'De Stoel'. Heerlijk hoe deze mensen echt zichzelf durven zijn en vaak ook nog heel logisch filosofisch. Ik houd er wel van om buiten de box te denken (o nee, voelen).

 • Bij dieren gaat mijn hart ook ver open. Wat zijn dieren toch heerlijk onbevangen en altijd blij en trouw. Dat is precies hoe ik ook ben.

 • En als ik dan na alle drukte wil opladen, snuif ik graag de buitenlucht op aan het strand of in de bossen.

Zij zeggen

"Ann is iemand die heel vanzelfsprekend afgestemd is op het waarnemen van meer informatie dan alleen het gesprokene. Ze heeft vaak al voordat ik het uitspreek gezien wat er in me beweegt of verandert. Daardoor ontstaat er een soort versneld transformatie proces, dat beide kanten opwerkt. We kunnen daardoor samen met veel lichtheid en plezier door zware onderwerpen heen."

- Aleid Waremlink

Psycholoog, Yogadocent

" Ik ervaar de gesprekken met Ann als heel plezierig. Ze zijn altijd open en soms ook confronterend maar altijd op een heel betrokken manier. Door de extra dimensie van haar intuitie krijgen de gesprekken meer diepgang. Dan worden de woorden niet alleen gehoord maar ook gevoeld op “ziels” niveau. Dit heeft mij vaak nieuwe inzichten gegeven. De gesprekken hebben verhelderend gewerkt, meer inzicht gegeven en hebben ook richting gegeven in het denken over bepaalde zaken. Ook ervaar ik de gesprekken met Ann als een “toetssteen” in mijn eigen spirituele belevingen."

- Paul Vollenberg

Trainer, Docent

een aantal van mijn

 OPDRACHTGEVERS